Τι ζητάει ο σύγχρονος γονιός από τις σειρές που βλέπουν τα παιδιά του; Να μην έχουν ενοχλητικό περιεχόμενο για την ηλικία τους. Να είναι εκπαιδευτικές. Να προωθούν θετικές ιδέες ώστε να νιώθουν περιέργεια και ταυτόχρονα ασφάλεια για να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και τον κόσμο. Και τι θέλουν τα παιδιά από τις σειρές που παρακολουθούν; Να είναι ενδιαφέρουσες και να τους καλούν να ζήσουν μοναδικές περιπέτειες.

Ψάχνοντας να βρούμε μια σειρά που να συνδυάζει τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά, ανακαλύψαμε τη δεύτερη σεζόν της σειράς Super Wings στο Vodafone TV. Πρωταγωνιστής είναι ο Jett, ένα πολυμορφικό αεροπλανάκι, που ταξιδεύει μαζί με τους φίλους του σε όλο τον πλανήτη παραδίδοντας πακέτα σε παιδιά.

Δύο στοιχεία της σειράς μας έχουν ενθουσιάσει σαν γονείς. Αρχικά, το γεγονός ότι προωθεί την ιδέα της επίλυσης προβλημάτων. Σε κάθε παράδοση πακέτου η χαρούμενη αυτή παρέα αντιμετωπίζει εμπόδια τα οποία προσπαθούν να τα ξεπεράσουν δουλεύοντας όλοι μαζί, με ψυχραιμία και ειρηνικά. Αυτό το χαρακτηριστικό προσπαθούμε και εμείς να περάσουμε στα παιδιά μας. Δεν θέλουμε να νιώθουν «παγωμένα» κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα. Ο Jett, η Astra και οι υπόλοιποι ήρωες έχουν καταφέρει να τα πείσουν ώστε να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η σειρά Super Wings προωθεί την ιδέα της διαφορετικής κουλτούρας. Κάθε ιστορία εξελίσσεται σε διαφορετική χώρα και η παρέα επισκέπτεται συνολικά 52 πόλεις σε 45 χώρες, γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς. Από την Αθήνα στο Μπουένος Άιρες και από τα νησιά Φίτζι στο Τόκιο, τίποτα δεν σταματάει τον Jett και τους φίλους του να φέρουν δέματα και χαρά. Έτσι, μαθαίνουν και τα δικά μας παιδιά πώς όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, χαιρόμαστε και λυπόμαστε με παρόμοια πράγματα, όπου και αν ζούμε πάνω στον πλανήτη.

Και ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν τα παιδιά μας ώστε να κολλάνε με τα Super Wings; Η φιλία, τα νέα ερεθίσματα που τους προσφέρουν και φυσικά οι συναρπαστικές τους περιπέτειες.

Η σειρά Super Wings απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η δεύτερη σεζόν είναι υποψήφια για International Emmy Kids Award (2016) στην κατηγορία Kids Preschool. Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν στην ενότητα παιδικές σειρές του Vodafone TV, on demand, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ.​

Και αν μαζί με τα παιδιά σας, κολλήσετε και εσείς μετα Super Wings, εμείς θα σας καταλάβουμε…

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τη σειρά στο Vodafone TV.

Sponsored by Vodafone