Λίγα λόγια για την ταινία

Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει. Όταν το αγαπημένο της πάρκο κινδυνεύσει, μόνο εκείνη μπορεί να σώσει τη δημιουργία της με τη βοήθεια της ασταμάτητης φαντασίας της και των πολύ ξεχωριστών φίλων της.

Η Τζουν και το Πάρκο των Θαυμάτων

Η κεντρική ηρωίδα είναι η 8χρονη Τζουν, ένα πανέξυπνο και δραστήριο κορίτσι με κόκκινα μαλλιά που διψάει για περιπέτεια. Η κινηματογραφική της ιστορία ξεκινάει όταν σχεδόν καταστρέφει τη γειτονιά της με το roller coaster που φτιάχνει στην αυλή της για να παίξουν εκείνη και ο καλύτερός της φίλος Μπάνκι.

Μεγαλωμένη με πολλή αγάπη από τη μητέρα της που πάντα φρόντιζε να ενισχύει τη δημιουργικότητά της, η Τζουν είναι μια χαρισματική μαθήτρια με αστείρευτη φαντασία. Μαζί με τη η μητέρα της θα αρχίσουν να ζωγραφίζουν και κατόπιν να κατασκευάζουν ένα λούνα παρκ με πρωταγωνιστές που μοιάζουν στα λούτρινα παιχνίδια που έχει στο δωμάτιό της – σε πολύ μικρότερο μέγεθος φυσικά. Το λούνα παρκ όμως μετατρέπεται σε «Πάρκο των Θαυμάτων» καθώς σύντομα παίρνει ζωή. Εκεί, κάθε ένας από τους φανταστικούς χαρακτήρες (που αντικατοπτρίζουν μια πτυχή του χαρακτήρα της Τζουν ή της μητέρας της) είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

 

Πρωταγωνιστής του πάρκου ο σκαντζόχοιρος Στηβ (με τη φωνή του Γιώργου Λιανού) που είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του λούνα παρκ και με τις αστείες ατάκες του δίνει χαρά σε όλη την ταινία. Αγαπημένος όμως χαρακτήρας της Τζουν είναι ο Φιστίκης, μια εκπληκτικά δημιουργική μαϊμού που ευθύνεται για όλες τις καινοτομίες του λούνα παρκ. Αυτό που κανείς δεν ξέρει για εκείνον είναι ότι οι ιδέες τρυπώνουν στο μυαλό του κάθε φορά που η μαμά της Τζουν ψιθυρίζει τις ιδέες της κόρης της στο αυτί του λούτρινου παιχνιδιού. Τότε, ο Φιστίκης ζωγραφίζει τις ιδέες με τον μαρκαδόρο του και τους δίνει ζωή.

Όταν η μητέρα της Τζουν πρέπει να φύγει από το σπίτι και να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο, η μικρή πρωταγωνίστρια συννεφιάζει και αποφασίζει ότι η σκέψη και η φροντίδα του «Πάρκου των Θαυμάτων» είναι αβάσταχτη χωρίς τη μητέρα της. Τότε, όλοι οι ήρωες ενωμένοι (Φυστίκης, Στηβ, Μπούμερ, Γκας & Κούπερ) θα προσπαθήσουν να διώξουν τη θλίψη της αγαπημένης τους που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη του πάρκου και να δώσουν ξανά χαρά στη μικρή Τζουν!

 

 

Διαγωνισμός: 

α) Κοινοποιήστε την ανάρτηση στο Facebook  που θα βρείτε ΕΔΩ

β) Αφήστε το σχόλιό σας κάτω από την ανάρτηση

γ) Μπείτε στην κλήρωση για 20 διπλά εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας,αυτό το Σάββατο 9 Μαρτίου στον κινηματογράφο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111 & Λεοντίου – Ν. Κόσμος 117 45)

δ) Επιπλέον, δέκα από τους νικητές θα κερδίσουν και ένα συλλεκτικό στυλό από την ταινία Wonder Park!