Έρευνες δείχνουν ότι δεν παίζει πια τόσο μεγάλο ρόλο με ποια σειρά θα συστήσουμε στο μωρό τις τροφές, Οι νέες οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής εξάλλου προτείνει να δίνουμε πρωτεΐνη φιστικιού σε μωρά με αυξημένο ρίσκο αλλεργιών. Χρειάζεται όμως πρώτα να μιλήσετε με τον παιδίατρο προτού προβείτε σε οποιαδήποτε διατροφική κίνηση. Μπορείτε όμως να κάνετε κάποιες ασφαλείς δοκιμές, πάντα ανάλογα με την ηλικία και τη γευστική ικανότητα του μωρού.

 

6 μηνών: ξεκινάμε με την υφή του πουρέ από ένα υλικό. Μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο αλατάκι, αλλά πάντα στην προτεινόμενη ποσότητα. Ή να συνδυάσετε τον πουρέ μήλου με κανέλα.

7 μηνών: όταν το μωρό μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλά τον πουρέ, μπορείτε να παίξετε με περισσότερα υλικά και να του δώσετε τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες γεύσεις. Μπανάνα με αβοκάντο, φακές με κολοκύθι, μπρόκολο με κοτόπουλο ή ροδάκινο με σπανάκι.

8-12 μηνών: περνάμε σιγά σιγά σε στερεές μορφές και κάνουμε το φαγητό πουρέ όλο και λιγότερο. Τώρα μπορούμε να του δώσουμε πιο σύνθετες τροφές, όπως το γιαούρτι με άνηθο ή κομμάτια κουνουπιδιού με αλατάκι.

12 μηνών και άνω: τώρα μπορεί να φάει ό,τι και εσείς. Τολμήστε νέες γεύσεις τις πρωινές ώρες, επειδή η όρεξή του είναι αυξημένη.