Υλικά για 2 βάζα των 500 ml

1 κιλό μικρά μανιτάρια

1 λίτρο λευκό ξίδι

1 λίτρο νερό

4 φύλλα δάφνης

2 κουταλιές αλάτι

6 κλωναράκια θυμάρι

2 καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε αμέσως ένα-ένα τα μανιτάρια. Βράζετε το ξίδι με το νερό, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα και τα στεγνώνετε προσεκτικά. Μοιράζετε τα μανιτάρια στα 2 βάζα και προσθέτετε σε κάθε βάζο από 2 φύλλα δάφνης, 1 πιπερίτσα (προαιρετικά), 3 κλωναράκια θυμάρι και τα σκεπάζετε με ελαιόλαδο. Κλείνετε τα βάζα και τα αφήνετε για 15 ημέρες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.