Υλικά:

175 γραμ. απλό αλεύρι

25 γραμ. κορν φλάουρ

50 γραμ. καστανή ζάχαρη

85 γραμ. ψιλοκομμένο άσπρο αμύγδαλο

140 γραμ. ανάλατο βούτυρο σε κυβάκια

1 βανίλια

 

Για την καραμέλα:

225 γραμ. καστανή ζάχαρη

142 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμ. βούτυρο σε κυβάκια

 

Για την κορυφή:

200 γραμ. μαύρη σοκολάτα

85 γραμ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και λίγο αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να πάρει τη μορφή τάρτας. Πιέστε την στο ταψάκι με ένα κουτάλι και βάλτε την στο ψυγείο για 5 λεπτά. Μετά βάλτε την στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
  2. Για την καραμέλα, βάλτε τη ζάχαρη και 100 ml νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να πάρει πιο σκούρο χρώμα. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη, μετά το βούτυρο και ελάχιστο αλάτι. Ρίξτε την πάνω από την βάση μπισκότου και αφήστε να κρυώσει.
  3. Για την κορυφή, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και ρίξτε την πάνω από την καραμέλα με ένα κουτάλι. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα και κόψτε το γλυκό σε τετράγωνα.