Υλικά:

225 γραμ. μαλακό βούτυρο

225 γραμ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά

ξύσμα μισού λεμονιού

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελάχιστο γάλα

γέμιση μαρμελάδας, σαντιγί ή γλυκό του κουταλιού

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε δύο μικρά ταψάκια.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Ρίξτε ένα ένα τα αυγά και καθαρίστε γύρω γύρω το μίξερ αν έχουν μείνει κομμάτια. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι. Χωρίστε το μείγμα στα δύο ταψάκια.
  3. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για μισή ώρα περίπου και αφήστε να κρυώσουν. Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψάκια και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο. Γεμίστε τα στη μέση με όποια γέμιση έχετε επιλέξει και ρίξτε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.