Τα αυγά είναι μία άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και δεν μπορεί να δημιουργήσει ο ίδιος. Επίσης παρέχουν αμέτρητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία: τη βιταμίνη Α που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, των οστών και των δοντιών, τη βιταμίνη D που υποστηρίζει τα υγιή οστά και δόντια και το ιώδιο που είναι σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδή.

Εκτός των άλλων, τα αυγά είναι σημαντική πηγή της καλής χοληστερόλης και των κορεσμένων λιπών. Ένα μεγάλο αυγό έχει 186 mg χοληστερόλης και σχεδόν 5 γραμ. συνολικού λίπους. Ο Οργανισμός Αμερικανικής Καρδιάς προτείνει να παίρνουμε λιγότερο από 300 mg καλής χοληστερόλης σε καθημερινή βάση. Αν και έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα δεν σχετίζεται με ρίσκο εγκεφαλικού ή καρδιακών νοσημάτων, η κατανάλωση 7 αυγών την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο.

Το ζητούμενο είναι να συνδυάζουμε φαγητά από όλες τις διατροφικές ομάδες γιατί όλες έχουν διαφορετικούς συνδυασμούς θρεπτικών στοιχείων. Ένα παιδί πρέπει να τρώει ένα αυγό την ημέρα, αλλά μην ξεχνάτε ότι συμπεριλαμβάνεται σε διάφορες τροφές, όπως τα αρτοποιήματα, τα παναρισμένα κοτόπουλα ή ψάρια και άλλα. Επίσης, είναι καλό να θυμάστε ότι είναι προτιμότερο να τρώει μικρές ποσότητες πρωτεϊνούχων τροφών καθημερινά, όπως τα θαλασσινά, τα πουλερικά, οι ξηροί καρποί και το κόκκινο κρέας.

Μία έξυπνη ιδέα είναι να προσθέτετε γάλα στο πρωινό αυγά για να νιώθει ότι τρώει περισσότερο. Ή να χρησιμοποιείτε περισσότερα ασπράδια και μόνο 1 ολόκληρο αυγό.