Το να είσαι μαμά, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση αλλά μερικές ακόμα πιστεύουν ότι πρέπει να τα καταφέρουν όλα μόνες τους χωρίς να παραπονιούνται. Αν είστε φίλη ή συγγενής μίας νέας μαμάς, μπορεί να μην ξέρετε τον τρόπο να την βοηθήσετε ή να την απαλλάξετε έστω και για λίγο από μερικά βάρη. Καταρχάς, μην της επιτρέψετε να αρνηθεί. Ποια είναι τα μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την βοηθήσετε;

 

  1. Φτιάξτε φαγητά σε τάπερ. Αν είστε καλή στη μαγειρική και ξέρετε ποια φαγητά προτιμά, μπορείτε να φτιάξετε ένα ημερολόγιο μίας εβδομάδας και να της το πάτε σε τάπερ. Έτσι θα την ξεκουράσετε από μία πολύ βασική δουλειά του σπιτιού.
  2. Φροντίστε το κατοικίδιο του σπιτιού. Προσφερθείτε να το πάρετε στο σπίτι σας για 1-2 ημέρες, ειδικά αν τα πηγαίνετε ήδη καλά μαζί του. Έστω και μία βόλτα όμως αρκεί για να δείξετε το ενδιαφέρον σας.
  3. Δώστε της ένα δώρο. Μην αγοράσετε κάτι πρακτικό, όπως τα βρεφικά φορμάκια ή τα σαμπουάν. Υπενθυμίστε της αυτά που της άρεσαν πριν κάνει παιδί.
  4. Ρωτήστε την αν θέλει κάτι από το μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ. Αν σκοπεύετε να πάτε, κάντε ένα τηλέφωνο και ρωτήστε. Ακόμα και αν πει όχι, αγοράστε υγιεινά σνακ για να γεμίσει το ντουλάπι.
  5. Κρατήστε τα μεγαλύτερα παιδιά. Αν έχει μόλις γεννήσει και έχει και άλλα, δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι να μπορέσετε να τα κρατήσετε για μερικές ώρες.
  6. Υπενθυμίστε της πόσο την αγαπάτε, πόσο καλή μαμά είναι και ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Κάθε μαμά θέλει μία φίλη που να την κάνει να νιώθει καλά με τον εαυτό της και να της παίρνει μερικές από τις ενοχές που αναπόφευκτα θα νιώσει.