1. Να πιστεύουν ό,τι ακούνε. Μετά τον τοκετό, οι περισσότεροι γονείς ακούνε ένα σωρό συμβουλές για το πώς πρέπει να φροντίζουν και να μεγαλώνουν το μωρό τους. Και θα το κάνουν χωρίς να τους ρωτήσετε. Η μοναδική γνώμη που μετράει είναι η δική σας. Αν κάνετε ό,τι λένε οι άλλοι, είναι σαν να εγκαταλείπετε τον πιο δημιουργικό ρόλο της ζωής σας. Αν χρειαστείτε μία γνώμη, ζητήστε την για να σας δοθεί.
  2. Αγνοείτε το σύντροφό σας. Είναι πολύ φυσιολογικό να αλλάζουν οι ισορροπίες μετά τον ερχομό του μωρού, όπως και η ερωτική σας ζωή. Πρέπει όπως να βάλετε τη σχέση σας σε προτεραιότητα και να προσπαθείτε να βρίσκετε κοινό χρόνο χωρίς το παιδί.
  3. Βάζετε τον εαυτό σας τελευταίο. Πριν από όλα, πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας εάν θέλετε να έχετε ενέργεια για το μωρό αλλά και τους άλλους. Βρείτε έστω 10 λεπτά μέσα στην ημέρα για να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν.
  4. Δεν μοιράζεστε το φορτίο. Μην αποκλείετε το σύντροφό σας από τις δουλειές και τη φροντίδα του μωρού. Δεν θα μπορέσετε να τα κάνετε όλα μόνη σας και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την ηρεμία της ψυχικής σας υγείας.
  5. Συγκρίνετε το μωρό σας με τα άλλα. Βλέπετε παιδιά φίλων και συγγενών που κοιμούνται περισσότερες ώρες ή περπατάνε πιο γρήγορα και ανησυχείτε. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς.
  6. Υποθέτετε το χειρότερο. Κάθε φορά που το παιδί αρρωσταίνει ελαφρά, σκέφτεστε ότι θα συμβεί κάτι κακό. Είναι λογικό να ανησυχείτε εφόσον όλα είναι καινούρια αλλά πρέπει να δείτε πιο θετικά αυτήν την υπέροχη εμπειρία.