Οι λιχουδιές πριν τον ύπνο ακούγονται καλά στη θεωρία. Το παγωτό και τα πατατάκια ταιριάζουν πολύ καλά με μία ταινία στον καναπέ αλλά το υγιεινό σνακ θα βοηθήσει το παιδί να κοιμηθεί καλύτερα. Όταν κοιμάται, τα κόκαλά του αναπτύσσονται και ο εγκέφαλος επεξεργάζεται όλα όσα έμαθε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι θρεπτικές τροφές το βοηθούν να αποκτήσει καλές συνήθειες στον ύπνο. Η παλιά συμβουλή που μας έλεγαν να πίνουμε ένα ποτήρι ζεστό γάλα έχει κάποια αλήθεια. Τα γαλακτοκομικά περιλαμβάνουν τρυπτοφάνη, που αποδεδειγμένα αυξάνει τη σεροτονίνη, το χημικό που μας χαλαρώνει και μας στέλνει για ύπνο.

Η νέα συμβουλή; Συνδυάστε αυτό το γάλα με ένα κρακεράκι ή δημητριακά. Να θυμάστε ότι το βραδινό σνακ δεν είναι επιδόρπιο. Αν θέλετε να του δώσετε κάτι γλυκό, κάντε το αμέσως μετά το δείπνο. Επίσης, φροντίστε να δώσετε το σνακ τουλάχιστον 1 ώρα πριν κοιμηθεί. Αυτό του δίνει χρόνο να το χωνέψει. Αν δεν φάει εκείνη την ώρα, δώστε του να φάει κάτι το επόμενο πρωί.

 

2 tips για έξυπνα βραδινά σνακ

  • Δεν πρέπει να λειτουργούν σαν διαφυγή από το βραδινό γεύμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά που είναι μικρά. Κάποια παιδιά χρησιμοποιούν αυτό το σνακ επειδή δεν τους αρέσει το γεύμα που τους σερβίρετε. Τι να κάνετε: φροντίστε να έχετε στο τραπέζι διαφορετικές τροφές για να έχει να επιλέγει. Αν δεν του αρέσει το κυρίως, μπορεί να φάει φρούτα ή λαχανικά.
  • Δεν πρέπει να είναι ‘βόμβα’ ζάχαρης. Η διατροφή των παιδιών έχει ήδη τόση πρόσθετη ζάχαρη που δεν θα βοηθήσει ένα έξτρα σνακ, ειδικά το βράδυ. Μπορείτε να του δώσετε ένα φρούτο ή κομμάτια λαχανικών με λίγη σάλτσα.