Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας κακάο

100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

100 ml γάλα

1 αυγό

2 κουταλιές ηλιέλαιο

 

Για τη λιωμένη σοκολάτα:

25 γραμ. μαύρη σοκολάτα

300 γραμ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι με θήκες μάφιν, ρίξτε ελάχιστο λάδι. Ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα ξηρά υλικά, ανακατέψτε και κάντε μία τρύπα στο κέντρο.
  2. Χτυπήστε το γάλα, το αυγό και το λάδι σε ένα βαζάκι, ρίξτε το στο κέντρο και ανακατέψτε γρήγορα για να δημιουργηθεί μία ζύμη. Γεμίστε τις θήκες για μάφιν και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη σοκολάτα και ανακατέψτε.