Τα τελευταία χρόνια η περιποίηση και το μακιγιάζ φρυδιών απασχολούν τον χώρο της ομορφιάς περισσότερο από ποτέ. Όχι άδικα, αφού τα φρύδια, όταν είναι σωστά περιποιημένα, είναι ικανά να αναβαθμίσουν την εμφάνισή σας και να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες είτε αμελούν να φροντίσουν τα φρύδια τους, θεωρώντας κάτι τέτοιο περιττό, είτε τα περιποιούνται λάθος.

Ας δούμε, λοιπόν, τα πέντε λάθη που κάνετε στα φρύδια σας, με αποτέλεσμα να δείχνετε μεγαλύτερη, καθώς και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

1. Βάφετε τα φρύδια σας σε πολύ σκούρα απόχρωση

Οι υπερβολές συνήθως δεν έχουν καλό αποτέλεσμα. Γεμίζοντας τα φρύδια σας με ένα προϊόν σε σκούρα απόχρωση (πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα, δηλαδή), το μόνο που πετυχαίνετε είναι ένα «βαρύ» και σκληρό αποτέλεσμα.

Προτιμήστε ένα προϊόν στο φυσικό σας χρώμα και σιγουρευτείτε ότι όταν τελειώσετε το μακιγιάζ σας τα φρύδια σας δεν είναι υπερβολικά έντονα.

2. Δε βάφετε τα φρύδια σας

Τα φρύδια με κενά σίγουρα σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από ό,τι είστε. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, καλύψτε τα κενά με ένα μολύβι φρυδιών (ή όποιο άλλο ειδικό προϊόν φρυδιών προτιμάτε), ώστε να χαρίσετε μια νεανική όψη στο πρόσωπό σας. Για πιο μόνιμο αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε microblending φρυδιών, το οποίο έχει αρκετά φυσικό αποτέλεσμα και διαρκεί από ενάμιση έως και τρία χρόνια.

3. Αφήνετε τα φρύδια σας λευκά ή γκρι

Αν δε θέλετε να παρέμβετε στο χρώμα των φρυδιών σας, τότε πολύ καλά κάνετε και αφήνετε το φυσικό τους χρώμα, ωστόσο δεν αποτελεί μυστικό ότι κάτι τέτοιο σας προσθέτει χρόνια. Διαφορετικά, μια αισθητικός μπορεί να τους χαρίσει χρώμα μέσα σε λίγα λεπτά.

4. Αφήνετε τα φρύδια σας να μακρύνουν υπερβολικά

Σίγουρα τα πυκνά, φυσικά φρύδια είναι πολύ όμορφα, αν όμως τα φρύδια σας έχουν μακρύνει τόσο που χάνεται το σχήμα τους, είναι μια καλή στιγμή να τα τριμάρετε με ένα ψαλιδάκι.

5. Βγάζετε τα φρύδια σας πολύ λεπτά

Τα πολύ λεπτά και τοξωτά φρύδια σάς κάνουν να δείχνετε συνεχώς ξαφνιασμένη και προσθέτουν χρόνια. Αν έχετε βγάλει επίτηδες τα φρύδια σας αυτό το σχήμα, αφήστε τα να μακρύνουν και στη συνέχεια κλείστε ραντεβού με μια αισθητικό. Αν πάλι έχετε εκ φύσεως λεπτά φρύδια, μην ανησυχείτε. Με το μακιγιάζ όλα διορθώνονται.

*Ένα tip για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των φρυδιών σας, είναι να εφαρμόζετε καστορέλαιο στα φρύδια σας κάθε βράδυ προτού κοιμηθείτε.