Η περίοδος με το νέο μωρό είναι τόσο πολύτιμη αλλά οι πρώτες μέρες μπορεί να σας προκαλέσουν σύγχυση, κούραση, τρέλα, ακόμα και σωματικό πόνο. Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι αναμνήσεις θα ξεχαστούν και θα περάσουν γρήγορα. Και θα τα θυμάστε αργότερα, αλλά όχι με νοσταλγία.

  • Την έλλειψη ύπνου. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ποτέ δεν θα ξεχάσετε το πόσο κουρασμένη ήσαστε εκείνη την εποχή. Θα ξεχάσετε όμως το πώς ακριβώς νιώθατε την κούραση και πώς αυτό επαναλαμβανόταν κάθε ημέρα. Και ξαφνικά έρχεται η μέρα που το μωρό κοιμάται καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  • Επαναφορά μετά τον τοκετό. Είτε γεννήσατε με καισαρική είτε με κλασικό τοκετό, η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη. Ακολουθεί όμως η φροντίδα του μωρού που προκαλεί συναισθηματική και σωματική κούραση. Μπορεί να σας μείνει μία ουλή εάν γεννήσετε με καισαρική αλλά γρήγορα θα ξεχάσετε τις πρώτες ημέρες.
  • Κολικοί. Ο ανεξήγητος πόνος του μωρού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μερικούς μήνες. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα είναι η τελευταία φορά που υποφέρει. Αλλά σίγουρα θα την θυμάστε γιατί θα διαγράψει την προηγούμενη περίοδο σπαρακτικού κλάματος.
  • Αποπροσανατολισμός. Αν δεν οργανωθείτε με πρόγραμμα ύπνου, ταΐσματος και αλλαγής πάνας, μπορεί να μην έχετε ιδέα πότε πρέπει να γίνει τι και να έχετε ένα μωρό που κλαίει αδιάκοπα. Σιγά σιγά θα πάρει το δρόμο του, αλλά η αρχή θέλει οργάνωση.