Για πολλές γυναίκες η φιλία συνδέεται άμεσα με το φαγητό. Όλες ξέρουμε ότι είναι πιο πιθανό να «αναγκαστούμε» να φάμε όταν έχουμε κανονίσει να βγούμε με φαγητό με τις φίλες μας για να μη φανούμε περίεργες ή ότι είναι πιο απίθανο να καταβροχθίσουμε μπέργκερ όταν η φίλη μας περιορίζεται σε μια σαλάτα.

Το φαγητό δεν καλύπτει μόνο την πείνα μας, αλλά και την ανάγκη μας να ταιριάξουμε. Πολλές γυναίκες δε θέλουν να φαίνονται εμμονικές με τα κιλά τους και τη δίαιτα, με αποτέλεσμα να μην αποκαλύπτουν καν στις φίλες τους ότι προσπαθούν να αδυνατίσουν.

Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που ακόμη και αν έχετε μοιραστεί με τις φίλες σας τον στόχο σας για αδυνάτισμα, καταλήγετε να τρώτε για να μη «χαλάσετε» την παρέα.

Ωστόσο, οι φίλες μας είναι στη ζωή μας για να μας κατανοούν και να μας στηρίζουν. Αν ταυτίζεστε με κάτι από τα παραπάνω και νομίζετε ότι οι φίλες σας άθελά τους σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διορθώσετε το πρόβλημα.

  • Μιλήστε στις φίλες σας ανοιχτά για την προσπάθεια που καταβάλλετε. Αν δε μοιραστείτε με τις φίλες σας τον προβληματισμό σας και τους στόχους σας, με ποιον θα το κάνετε; Εξηγήστε τους ότι ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα και ότι είστε αποφασισμένη να τα καταφέρετε. Ζητήστε τη στήριξή τους και αν σας φέρουν κάποια στιγμή σε δύσκολη θέση, υπενθυμίστε τους ότι είστε σε δίαιτα και θα υποστηρίξετε την επιλογή σας αυτή.
  • Φάτε παρέα, αλλά διαφορετικά πιάτα. Το ότι πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο με τις φίλες σας, δε σημαίνει ότι πρέπει να παραγγείλετε και τα ίδια. Για παράδειγμα, μπορεί εκείνες να θέλουν να φάνε πατάτες τηγανιτές και σουβλάκια και εσείς να προτιμήσετε καλαμάκια κοτόπουλου με μια πράσινη σαλάτα. Έτσι, και θα περάσετε χρόνο μαζί τους τρώγοντας και δε θα χαλάσετε τη δίαιτά σας!
  • Δοκιμάστε να κάνετε διαφορετικά πράγματα. Το να πηγαίνετε συνέχεια για καφέ, ποτό και φαγητό, εκτός από βαρετό, είναι και κακό για τη σιλουέτα σας. Παρακινήστε τις να κάνετε κάτι διαφορετικό, όπως να επισκεφθείτε ένα μουσείο, να κάνετε βόλτα στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά σας ή να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση.

 

Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε η μόνη που έχει την ευθύνη στο τι τρώτε και στο κατά πόσο μένετε πιστή στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Σίγουρα οι φίλες σας μπορεί να σας επηρεάσουν, αλλά πρέπει να έχετε αυτοπειθαρχία και επιμονή για να καταφέρετε να αδυνατίσετε.