Όσοι είναι συνηθισμένοι σε γλυκές γεύσεις, μπορεί να δυσκολευτούν με την ελαφρώς πικρή γεύση του πιο γνωστού διαιτητικού φρούτου. Πρόκειται όμως για μία υπερτροφή που μπαίνει στη λίστα με τις 20 ιδανικές τροφές για πρωινό. Έχει ελάχιστες θερμίδες και ανακουφίζει τη δίψα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό (92%).

Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε μισό φρέσκο γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν τρώνε.

Μπορείτε να φάτε το λευκό μέρος του φρούτου. Ίσως μπείτε στη διαδικασία να το πετάξετε, αλλά θα κάνετε λάθος. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες που διαλύονται και σας χαρίζουν το αίσθημα της ικανοποίησης της πείνας. Μειώνει το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη.

Κάνει τούρμπο το ανοσοποιητικό. Αυτό οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες βιταμινών A και C, οι οποίες μειώνουν τη διάρκεια και τις δυσκολίες που προκαλεί ένα κρύωμα.

Το χρώμα τους. Θα αναρωτιέστε τι ρόλο παίζει ένα χρώμα στην υγεία μας, αλλά το λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στις ομάδες καροτενοειδών και χρωμάτων που υπάρχουν σε αυτά τα φρούτα.

Το φρούτο είναι καλύτερο από το χυμό. Μπορεί να προτιμάτε να πίνετε το φρούτο, αλλά αυτό σας στερεί και μερικά θρεπτικά συστατικά.

Επιταχύνει την επούλωση πληγής. Η βιταμίνη C συμβάλει στη δημιουργία υγιών ιστών και νέων αιμοφόρων αγγείων. Ένα γκρέιπφρουτ περιλαμβάνει 72 mg της βιταμίνης, ξεπερνώντας την ποσότητα των καθημερινών μας αναγκών. Και συνήθως προτείνεται πριν αλλά και μετά από μία επέμβαση.

Μπορεί να καταναλωθεί σαν κυρίως πιάτο. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο πρωινή επιλογή. Είναι τέλειο σε σαλάτες ή μαζί με ψάρι ή κοτόπουλο. Οι φυτικές του ίνες μας χορταίνουν πιο γρήγορα ενώ μπορείτε να προσθέσετε και μία χούφτα ξηρούς καρπούς.