Υλικά:

Μισό κιλό αλεύρι για ψωμί

1μιση κουταλάκι μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 σκελίδες σκόρδου

25 γραμ. μαλακό βούτυρο

100 γραμ. τριμμένο τσένταρ

λίγο θυμάρι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακινήστε ένα βαζάκι με 300 ml καυτό νερό, λάδι και μέλι και χύστε το στα ξηρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία ζύμη.
  2. Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρέστε την σε ένα ταψάκι.
  3. Ανακατέψτε το σκόρδο με το βούτυρο και ρίξτε τα πάνω από τη ζύμη. Προσθέστε το τυρί και το θυμάρι. Καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
  4. Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήστε το σκορδόψωμο για μισή ώρα και αφήστε το να κρυώσει καλά.