Υλικά:

100 ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας θυμάρι

4 σκελίδες σκόρδου

¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι

140 γραμ. λιαστή ντομάτα σε λάδι

175 γραμ. αγκινάρα με το λάδι της

400 γραμ. φέτα

85 γραμ. ελιές

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το ελαιόλαδο και το θυμάρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ. Προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και αρκετό μαύρο πιπέρι (όχι αλάτι). Μπορείτε να βάλετε και λίγο από το λάδι της αγκινάρας και της λιαστής ντομάτας.
  2. Κόψτε τη φέτα σε 4 κομμάτια σε ένα βαζάκι με τις ντομάτες, τις ελιές και την αγκινάρα. Χύστε το λάδι με το βότανα και έξτρα θυμάρι και αφήστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.