1. Το κλάμα. Μπορεί να προκαλεί ανησυχία το συνεχές βρεφικό κλάμα, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα νεογέννητα και βρέφη. Τα παιδιά κάτω του 1 έτους κλαίνε για πολλούς λόγους: λόγω πείνας, νύστας, αλλαγής πάνας ή επειδή βιώνουν υπερδιέγερση. Επίσης, κάποια μωρά κλαίνε περισσότερο από άλλα και δεν είναι ένδειξη κακών γονιών. Αν ανταποκρίνεστε άμεσα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
  2. Η σύνδεση με το μωρό. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε περισσότερη κούραση από ό,τι σύνδεση με το νεογέννητο. Κάποιες μαμάδες συνδέονται αμέσως αλλά άλλες χρειάζονται χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που αναπτύσσεται και βαθαίνει με το χρόνο.
  3. Οι σημαντικές στιγμές κάθε ηλικίας. Όπως ήδη γνωρίζετε, κάθε παιδί έχει το δικό του ταπεραμέντο και ρυθμό και δεν θα περπατήσει τον ίδιο μήνα με το αδερφάκι ή το παιδί φίλων σας. Μόνο ο παιδίατρος θα σας ενημερώσει για το αν όλα βαίνουν καλώς και αν υπάρχει οποιοδήποτε αναπτυξιακό πρόβλημα.
  4. Η ανησυχία του προγράμματος. Είναι σημαντικό να φτιάξετε από νωρίς πρόγραμμα ύπνου και ταΐσματος αλλά χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Στην αρχή, θα πρέπει να ακολουθείτε τις ανάγκες του βρέφους και γύρω στους 2 μήνες, μπορείτε να ξεκινήσετε να ακολουθείτε μία ρουτίνα ημέρας και νύχτας.
  5. Να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν την πίεση να επανέλθουν αμέσως στα προηγούμενα κιλά τους. Αυτό όμως είναι απόλυτα μη ρεαλιστικό αλλά και μη υγιές. Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε ισορροπημένα και να κοιμάστε ενώ το βάρος πέφτει στη φροντίδα του μωρού.