Πρωτότυπη σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια

Τα μανιτάρια θέλουν μαρινάρισμα για δύο ώρες, οπότε οργανώστε σωστά το χρόνο σας
28 Μαρτίου 2019 | 06:00

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

250 γρ. σπαράγγια άγρια

1/4 από ένα ματσάκι φρέσκο θυμάρι

2 ματσάκια ρόκα

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon

2 κουταλιές νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε για 2 ώρες τα μανιτάρια με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μισό θυμάρι. Βράζετε τα σπαράγγια για 2-3΄ και τα αναμειγνύετε με το υπόλοιπο θυμάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα περνάτε και αυτά από σχάρα.

Για τη βινεγκρέτ

Ανακατεύετε με σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί, αραιώνετε το μείγμα με λίγο νερό. Αναμειγνύετε τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, τη ρόκα και τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Πρόσφατα Άρθρα
Χταπόδι ψητό με φάβα-μαγιονέζα 30 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα 29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version