Υλικά για τη σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας

800 γραμμάρια ντομάτες σε κομμάτια

2 κουταλιές βαλσαμικό

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια ρίγανη

αλατοπίπερο

 

Για το λάχανο:

15 φύλλα λάχανο

μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά

¼ φλιτζάνι λευκό ρύζι

¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση:

  1. Βράστε το λάχανο για 1 λεπτό σε μία κατσαρόλα.
  2. Φτιάξτε τη γέμιση: ανακατέψτε τον κιμά, 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
  3. Κόψτε με ένα μαχαίρι τα σκληρά μέρη των φύλλων λάχανου και βάλτε 1/3 φλιτζάνι γέμιση στο τέλος κάθε φύλλου και τυλίξτε τα προσεκτικά. Βάλτε τα πάνω στη σάλτσα στο ταψί και ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά ώστε να ψηθούν καλά το ρύζι και ο κιμάς. Γαρνίρετε με μαϊντανό.