Υπάρχει μία νέα τεχνική στην παιδική διατροφή, σύμφωνα με την οποία μπορούμε να σερβίρουμε στο παιδί ένα φαγητό που του αρέσει σε συνδυασμό με μία τροφή που θέλουμε να φάει. Αυτό που κάνουμε είναι να του δίνουμε αυτό που του αρέσει αλλά με μικρές διαφοροποιήσεις κάθε φορά, ώστε να καταναλώνει μεγαλύτερη ποικιλία. Αυτή η αλυσίδα φαγητού κάνει το επιλεκτικό παιδί να αυξάνει σταδιακά τον αριθμό φαγητών που τρώει.

Βρείτε ένα φαγητό μετάβασης, όπως το αγγούρι με το καρότο. Ξεκινήστε με λωρίδες καρότου με ελαφριά σάλτσα, στικ καρότου με σάλτσα, όλες οι λωρίδες μαζί με σάλτσα, όλες οι λωρίδες μαζί με κομμάτια από μαρούλι και σάλτσα και τέλος μία σαλάτα με όλα τα λαχανικά μαζί.

Από τα μακαρόνια με βούτυρο στα μακαρόνια ολικής με σάλτσα. Η στρατηγική είναι να αλλάξετε βαθμιαία το χρώμα. Ξεκινήστε με τα αγαπημένα του μακαρόνια με λίγο βούτυρο, μετά άλλα σχήματα με βούτυρο, μετά ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος, μετά μακαρόνια ολικής με κρέμα γάλακτος, μετά μακαρόνια ολικής με ροζ σάλτσα (κρέμα γάλακτος με ντομάτα) και τέλος μακαρόνια ολικής με σάλτσα ντομάτας.

Από τα τσιπς λαχανικών στα λαχανικά. Ξεκινήστε με τα τραγανά τσιπς γιατί τα παιδιά λατρεύουν την υφή. Ξεκινήστε με τα αγαπημένα του τσιπς λαχανικών, μετά με ένα μιξ διαφορετικών τσιπς, μετά με κομμάτια έτοιμων λαχανικών διαφόρων ειδών, μετά με κομμάτια έτοιμων πράσινων λαχανικών και τέλος με φασολάκια.

Από την πίτσα στο μπουρίτο. Ξεκινάμε με ένα κομμάτι της αγαπημένης του πίτσας, μετά με πίτσα με τυρί με λεπτή ζύμη, μετά με λιωμένο τυρί σε λεπτό ψωμί, μετά με τυρί και σάλτσα σε τορτίγια, μετά με τυρί και σάλτσα τυλιγμένα σε μπουρίτο σε τορτίγια και τέλος τυρί με σάλτσα ντομάτας και φασόλια σε τορτίγια ολικής.