Αποφασίσατε να κόψετε τα γλυκά και να αρχίσετε να προσθέτετε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες στη διατροφή σας;

Αν ξαφνικά παρατηρήσετε ότι υποφέρετε από πονοκεφάλους, υπνηλία και κακή διάθεση, μην ανησυχείτε, είμαστε εμείς εδώ για να σας εξηγήσουμε τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με ειδικούς, αν ξεκινήσετε ξαφνικά το στήθος γαλοπούλας και κόψετε τελείως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θα υποφέρετε από μερικά δυσάρεστα συμπτώματα πριν αισθανθείτε τα θετικά αποτελέσματα της διακοπής βλαβερών για εσάς τροφίμων.

Το νούμερο ένα πράγμα που ακούει ένας διατροφολόγος για τη μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή είναι το φούσκωμα, τα αέρια και το ανήσυχο στομάχι.

Κανονικά, όταν καταναλώνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη, αισθάνεστε αμέσως γεμάτη ενέργεια. Ωστόσο, μόλις πέφτει το σάκχαρο του αίματός σας, αισθάνεστε πείνα, που σημαίνει ότι μπορεί να θελήσετε μια σοκολάτα ή ένα αναψυκτικό. Όταν τρώτε πιο υγιεινά, το σώμα σας θα παράγει σταδιακά περισσότερη και παρατεταμένη ενέργεια.

Επειδή δεν παίρνετε αυτή την άμεση ώθηση ενέργειας, μπορεί να αισθανθείτε λίγο πιο κουρασμένη από το συνηθισμένο και ίσως να έχετε ακόμη και πονοκέφαλο.

Αντισταθείτε σε αυτές τις ενοχλήσεις! Θα αισθανθείτε καλύτερα τελικά. Επίσης, το να πίνετε άφθονο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το ανεπιθύμητο φούσκωμα. Το σώμα σας χρειάζεται μόνο να προσαρμοστεί στην κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών. Μετά από λίγες εβδομάδες, θα αισθανθείτε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα!