Ξέρουμε ήδη ότι τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν κούνιες, μονόζυγο και να κατεβαίνουν από την τσουλήθρα. Η παιδική χαρά τα κοινωνικοποιεί και τους προσφέρει σωματική και ψυχική εκτόνωση. Μπορείτε όμως να επωφεληθείτε και εσείς της βόλτας και να μην κάθεστε απλά σε ένα παγκάκι όσο το παιδί παίζει.

Πηδηματάκια αερόβιας άσκησης. Ενισχύστε την αντοχή και τη δύναμη του κάτω μέρους με μπρος πίσω πηδηματάκια για 1 λεπτό. Προσγειωθείτε με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και επαναλάβετε το σετ άλλες 4 φορές.

Στεπ σε ένα χαμηλό παγκάκι. Ξεκινήστε χαλαρά ανεβαίνοντας με ένα ένα το πόδι. Στη συνέχεια, όταν ανεβάζετε το ένα, τεντώστε το άλλο απέναντι σαν να κλωτσάτε τον αέρα. Κάντε ένα σύνολο 20 επαναλήψεων και μετά αλλάξτε πλευρά.

Γυμνάστε το άνω μέρος στην κούνια. Σταθείτε λίγο πιο πίσω από την κούνια τοποθετώντας και τους δύο αγκώνες πάνω της. Γείρετε μπροστά και πιέστε την κούνια μέχρι το σώμα να στέκεται ίσιο. Μείνετε σε αυτήν τη στάση για 3 δευτερόλεπτα και χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς σας για να την ξαναφέρετε μπροστά σας.

Άσκηση ποδιών στην τσουλήθρα. Ανεβείτε στο σημείο εκκίνησης και ξαπλώστε. Βάλτε τα χέρια στο στήριγμα και σηκώστε τα πόδια με όρθια γόνατα. Όταν τα σηκώνετε ανασηκώστε και το άνω μέρος του σώματός σας.

Σκουότ στη σκάλα της τσουλήθρας. Κάντε 2-3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Έλξεις στο μονόζυγο. Μπορείτε να γυμνάσετε το άνω μέρος ή να πιαστείτε από πάνω, να γείρετε το σώμα προς τα πίσω με τα πόδια να στηρίζονται στις φτέρνες και να ανασηκώνεστε ώστε να γυμνάσετε όλο το σώμα