Από τη στιγμή του τοκετού και μετά, το κέντρο του κόσμου σας θα είναι το μωρό. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κάνετε ένα υπέροχο πάρτι ενώ διανύετε ακόμα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Επίσης, είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε όλα τα βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε για το μωρό πριν γεννήσετε. Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για να περάσετε φανταστικά με τις φίλες σας;

Ποιος πρέπει να οργανώσει το πάρτι μου; Καταρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι αυτό το πάρτι γίνεται συνήθως 4-6 εβδομάδες πριν τον τοκετό. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο προετοιμασίας και δεν σας προκαλεί άγχος για τη στιγμή της γέννας. Το πάρτι αναλαμβάνουν συνήθως οι αδερφές, οι κολλητές ή η νονά του μωρού.

Ποιον πρέπει να προσκαλέσω; Πρόκειται για ένα χαλαρό πάρτι με οικείους, συνεπώς προτιμήστε τους πολύ κοντινούς συγγενείς και τις στενές σας φίλες. Όποιος το οργανώσει, πρέπει να γνωρίζει καλά ποιους θα θέλατε να είναι εκεί και ποιους θα αποφεύγατε.

Πρέπει να ανοίξω τα δώρα μπροστά στους καλεσμένους; Αυτό είναι μία καθαρά προσωπική απόφαση. Η διακριτική επιλογή είναι να τα ανοίξετε αφού φύγουν όλοι, ώστε να μην έχετε κάποια κακή έκφραση εάν δεν σας αρέσει το δώρο.

Πώς θα περάσουμε φανταστικά; Καταρχάς, φροντίστε να υπάρχει νόστιμο φαγητό, είτε είναι σπιτικό είτε το παραγγείλετε και ποτά με αλλά και χωρίς αλκοόλ για όλα τα γούστα. Μπορείτε να οργανωθείτε με αναβαθμισμένα παιχνίδια, επιτραπέζια, παλιές ταινίες και μουσική της αρεσκείας σας να παίζει στο πάρτι.