1. Κάντε πικνίκ. Όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχει καλύτερη οικογενειακή επιλογή από ένα ευχάριστο πικνίκ στο πάρκο ή σε κοντινό βουνό. Φτιάξτε μαζί εύκολα σνακ, πάρτε ένα τραπεζομάντιλο που δεν θεωρείτε επίσημο και πάρτε πλαστικά ποτήρια ή πιάτα.
  2. Κάντε συλλογή από φύλλα, λουλούδια, πέτρες και ό,τι άλλο μπορείτε να βρείτε στη φύση. Έτσι εξοικειώνετε το παιδί με τη φύση και το μαθαίνετε να χαίρεται με πολύ απλά πράγματα.
  3. Γήπεδο. Δεν είναι ανάγκη να έχετε μόνο γιο για να επισκεφθείτε το κοντινό σας γήπεδο. Αν του/της αρέσει ή συμμετέχει το ίδιο το παιδί, περάστε εκεί το Σαββατοκύριακο και μετά φάτε όλοι μαζί οικογενειακά.
  4. Φάτε στο αγαπημένο σας μέρος. Μπορείτε να βρείτε πολύ φθηνά μέρη και να κάνετε μία ελεύθερη ημέρα με junk food, αρκεί να μην υιοθετείτε συνέχεια αυτήν τη συνήθεια.
  5. Θάψτε ένα χάρτη θησαυρού. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ απλό, αλλά τα μικρά παιδιά εκτιμούν αυτές τις κινήσεις από τους γονείς τους και νιώθουν ότι μοιράζονται μία αξέχαστη εμπειρία. Φτιάξτε το στον υπολογιστή, βάλτε ιδιαίτερα σχέδια και εκτυπώστε το σε χοντρό χαρτί. Μετά βρείτε ένα σημείο που θα ξέρετε μόνο εσείς για να το θάψετε και συμφωνήστε για την ημερομηνία που θα το ξεθάψετε.
  6. Παίξτε επιτραπέζια. Αν το παιδί σας δεν αγαπά τον αθλητισμό ή τη φύση πολύ, περάστε χρόνο στο σπίτι για να παίξετε επιτραπέζια, να δείτε ταινίες και να μαγειρέψετε. Και φυσικά να ξεκουραστείτε.