Οι υδατάνθρακες δεν αποτελούν το απόλυτο κακό, που έχει ως σκοπό να καταστρέψει τη δίαιτά σας και να παχύνει την κοιλιά σας. Οι δίαιτες αυτές τις ημέρες έχουν ως βασική αρχή το να βγάλετε από τη ζωή σας τους υδατάνθρακες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική: μπορείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας υδατάνθρακες.

1. Οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν απαραίτητα

Πολλές μοντέρνες δίαιτες προτείνουν να μείνετε μακριά από τους υδατάνθρακες, αλλά αυτό αποτελεί μια προσωρινή αλλαγή, όχι τρόπο ζωής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάνουν βάρος και μόλις εντάξουν πάλι τους υδατάνθρακες στη διατροφή τους να παίρνουν πίσω τα κιλά που έχασαν. Οι υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν το βάρος σας αν δεν τρώτε τους σωστούς!

2. Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στους «καλούς» και τους «κακούς» υδατάνθρακες

Αν θέλετε να χάσετε βάρος πρέπει να στοχεύετε στην κατανάλωση των «καλών» υδατανθράκων, δηλαδή των σύνθετων υδατανθράκων, όπως είναι τα τρόφιμα ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα φυλλώδη λαχανικά και τα φρούτα. Τα φρούτα και τα λαχανικά, δρουν στον οργανισμό ως σύνθετοι υδατάνθρακες. Αυτοί οι υδατάνθρακες σάς προσφέρουν ενέργεια και δεν παχαίνουν.

Φροντίστε να καταναλώνετε λαχανικά σε κάθε γεύμα σας. Κανείς δεν πάχυνε επειδή έτρωγε μπρόκολο.

Αποφύγετε τους «κακούς», απλούς υδατάνθρακες, όπως τα πατατάκια, τα μπισκότα, τα ζαχαρούχα ποτά, τις σοκολάτες, τα κράκερς, το λευκό ψωμί.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα σας πιάσει λιγούρα για κάτι γλυκό και χορταστικό, αφήστε τη σακούλα με τα cookies και πιάστε το μήλο.

3. Οργανώστε τα γεύματά σας

Σιγουρευτείτε ότι προσλαμβάνετε όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Κάθε φορά που τρώτε, σε κάθε γέυμα, πρέπει να έχετε πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες. Αυτό συνιστά ισορροπημένη διατροφή.

Θέλετε μερικές ιδέες για ισορροπημένα γεύματα;

Για πρωινό, δοκιμάστε γιαούρτι με μούρα και λίγο φυστικοβούτυρο για επιπλέον πρόσληψη πρωτεϊνών.

Για μεσημεριανό γεύμα δοκιμάστε ένα μπουρίτο κοτόπουλου, αλλά χρησιμοποιήστε τορτίγια ολικής άλεσης.

Για δείπνο μπορείτε να έχετε ψητό κοτόπουλο με πολλά λαχανικά.

Επίσης, φροντίστε να γυμνάζεστε και να κοιμάστε επαρκώς.