Υλικά:

Μισό κιλό φιλέτο ψαριού

2 ασπράδια αυγών

¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

¼ φλιτζάνι λινέλαιο

2 κουταλάκια μπαχαρικά

λίγο αλάτι

μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

28 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζάνι λάδι από αβοκάντο

 

Οδηγίες:

  1. Κόψτε το ψάρι σε λωρίδες και αφήστε τις στην άκρη. Ανακατέψτε τα αυγά και το πιπέρι σε ένα πιάτο. Σε ένα άλλο πιάτο, συνδυάστε το λινέλαιο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
  2. Περάστε το ψάρι από το μείγμα αυγού, μετά στη φρυγανιά. Περάστε όλες τις λωρίδες πριν το τηγάνισμα.
  3. Βάλτε τις μισές λωρίδες στο τηγάνι και ψήστε την κάθε πλευρά για 4 λεπτά. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.