Υλικά:

125 γραμ. βούτυρο

200 γραμ. απλό αλεύρι

60 γραμ. καστανή ζάχαρη

1 κρόκο

 

Για τη γέμιση:

400 ml γάλα

70 γραμ. καστανή ζάχαρη

1 βανίλια

4 αυγά

20 γραμ. απλό αλεύρι

20 γραμ. κορν φλάουρ

50 ml κρέμα γάλακτος

400 γραμ. φράουλες

5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

λίγα φύλλα βασιλικού

 

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε τη ζύμη βάζοντας το βούτυρο και το αλεύρι στο μίξερ. Ρίξτε τη ζάχαρη και τον κρόκο μέχρι να γίνει ζύμη. Τυλίξτε την με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ανοίξτε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την σε μία ταρτιέρα πιέζοντας τις άκρες. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε πάνω από τη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και φασόλια. Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά, βγάλτε το χαρτί και τα φασόλια.
  3. Όσο ψήνεται η ζύμη, βράστε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατέψτε τα αυγά και τα αλεύρια και ρίξτε το άλλο μείγμα από πάνω. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πυκνό. Χτυπήστε μόνη της την κρέμα γάλακτος και προσθέστε την στην κατσαρόλα.
  4. Όταν κρυώσει η ζύμη, απλώστε την κρέμα από πάνω. Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και βάλτε τις από πάνω. Βράστε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και γλασάρετε τις φράουλες με αυτήν. Απλώστε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.