Η εγκυμοσύνη είναι η πιο σημαντική και ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Χαρά, ενθουσιασμός, αγωνία, φόβος, τα συναισθήματα εναλλάσσονται με τρομακτικούς ρυθμούς. Εκτός όμως από τις ψυχολογικές αλλαγές, μεγάλες αλλαγές βιώνει και το σώμα. Η κοιλίτσα φουσκώνει, το στήθος πρήζεται και η έγκυος νιώθει όλο και πιο βαριά όσο περνούν οι μήνες. Αυτά τα συμπτώματα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ραγάδων.

Το δέρμα γενικά έχει ελαστικότητα και προσαρμόζεται στις αυξομειώσεις του σώματος. Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προλαβαίνει να ανταπεξέλθει στις γρήγορες αλλαγές με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι ραγάδες.

«Μπορώ να αποφύγω τις ραγάδες;»

Η πιθανότητα να αναπτύξετε ραγάδες ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία σας, τον τύπο της επιδερμίδας σας και φυσικά με την ενυδάτωση που της προσφέρετε.

Βασικός παράγοντας, λοιπόν, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 

#1 Δώστε τροφή στο δέρμα σας

Τρώτε φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρια. Η άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Α, τα λιπαρά οξέα και οι πρωτεΐνες θα διατηρήσουν το δέρμα σας τονωμένο και ελαστικό. Και βέβαια, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα καθημερινά, ώστε να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

#2 Προσέχετε το βάρος σας

Το να τρώτε για δυο δε σημαίνει ότι πρέπει κυριολεκτικά να διπλασιάσετε την ποσότητα φαγητού σας. Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, χρειάζεται προσοχή ως προς τα κιλά που θα πάρετε, γι’ αυτό προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, που να ενδείκνυται για τη περίοδο της εγκυμοσύνης και τις ανάγκες του οργανισμού σας.

#3 Χαρίστε εντατική και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα καταπολεμήσετε την ξηρότητα και την αίσθηση κνησμού, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά θα ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα την πρόληψη εμφάνισης ραγάδων.

Ραγάδες; Λύση από τις πρώτες εβδομάδες!
Κλινική μελέτη αποδεικνύει ότι 95% των χρηστών είδαν σημαντική βελτίωση των ραγάδων έπειτα από 2 εβδομάδες χρήσης, *

Το Bio-Oil, το ειδικό έλαιο πρόληψης και ανάπλασης ενάντια σε ραγάδες που έχει αποσπάσει πάνω από 410 βραβεία παγκοσμίως, θα γίνει ο ιδανικός σας σύμμαχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η χρήση του συνιστάται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας, ιδανικά από τον 3η μήνα της εγκυμοσύνης.

 

Η επαναστατική σύνθεση του Bio – Οil

Αυτό που κάνει το  Bio – Oil τόσο αποτελεσματικό είναι η μοναδική του σύνθεση.

Χάρη στο καινοτόμο συστατικό PurCellin Oil™, έναν δραστικό αναπλαστικό παράγοντα, διασφαλίζεται η εύκολη απορρόφηση των καλών στοιχείων των βιταμινών και των εκχυλισμάτων φυτών που περιέχει το προϊόν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποτελεί το νούμερο 1 προϊόν σε πωλήσεις για ουλές και ραγάδες που εμπιστεύονται οι μανούλες σε 24 χώρες.

 

Tips περιποίησης

  1. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και κυρίως από την αρχή του δεύτερου τριμήνου, εφαρμόζετε σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων, όπως η κοιλιά, το στήθος, το κάτω μέρος της πλάτης, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί.
  2. Απλώστε το προϊόν στις παλάμες σας και στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ στις επίμαχες περιοχές δύο φορές την ημέρα ή όσες φορές νιώθετε ότι το δέρμα σας «τραβάει».
  3. Για έξτρα αποτελεσματικότητα, πριν κοιμηθείτε, κάντε ένα ζεστό (όχι καυτό μπάνιο) για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και στη συνέχεια εφαρμόστε το προϊόν όπως αναφέραμε παραπάνω.

 

*Αξιολόγηση υπό την επίβλεψη δερματολόγου, 38 γυναίκες, ηλικίας 18-65