Σύμφωνα με έρευνες των διεθνών οργανισμών, 1 στα 68 άτομα ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Μια συχνότητα πολύ πιο συνηθισμένη απ’ όσο θα περιμέναμε. Στη χώρα μας, μάλιστα, το 5% του πληθυσμού έρχεται καθημερινά σε επαφή με άτομα με αυτισμό.  Η ανάγκη για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άρση του στίγματος είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ.

Ας γνωρίσουμε τον Pablo

Επειδή τα παιδιά είναι το μέλλον και οι εμπειρίες που τους προσφέρουμε θα τα συνοδεύουν μια ζωή, το Vodafone TV φέρνει στην Ελλάδα τον Pablo. Πρόκειται για την πρώτη παιδική σειρά με κεντρικό ήρωα ένα αγόρι με αυτισμό. Η σειρά είναι υποψήφια για Bafta και βραβευμένη ως η Καλύτερη Προσχολική Σειρά στα Broadcast Awards 2019. Στόχος της να αναδείξει τη διαφορετικότητα και εξερευνά το πώς τα παιδιά με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους.

Έτσι, τα μικρά μας θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην οθόνη έναν διαφορετικό ήρωα που θα αγαπήσουν.

Κάθε επεισόδιο της σειράς διηγείται και μια διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας του Pablo. Με όπλο τις μπογιές του ο Pablo μετατρέπει τις δυσκολίες που συναντά σε μοναδικές εμπειρίες και ζωντανεύει τα συναισθήματά του. Έτσι, καταφέρνει να αντικρίσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση, δίνοντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Η φωνή του Pablo

Επιπλέον, για τη μεταγλώττιση της σειράς, ένα παιδί με αυτισμό θα έχει τη δυνατότητα να δώσει τη φωνή του στον κεντρικό ήρωα! Από την Τρίτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, μέχρι και την Τετάρτη 17 Απριλίου, όλα τα παιδιά με αυτισμό μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στην μεταγλώττιση της πολυαναμενόμενης σειράς.

Μέχρι και τις 19 Απριλίου, όλες οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από μια ομάδα ειδικών επαγγελματιών γύρω από το θέμα του αυτισμού, με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου οργανισμού The Happy Art, οι οποίοι θα καλέσουν τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη διαδικασία της τελικής επιλογής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία επιλογής, καθώς και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι για όλους, εδώ.

Sponsored by Vodafone