Υλικά:

2 φλιτζάνια βρώμη

¼ φλιτζάνι λιναρόσπορο

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

λίγη κανέλα

μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

2 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι

¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

2 ώριμες μπανάνες

2 αυγά

1 κουταλάκι βανίλια

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να έχει την υφή αλευριού και βάλτε το την σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά υλικά και αφήστε το μπολ στην άκρη.
  3. Βάλτε το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ με το σπανάκι. Προσθέστε τις μπανάνες και το λάδι καρύδας μέχρι να αφρατέψουν, μετά τη βανίλια και τα αυγά.
  4. Βάλτε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατέψτε καλά. Σε ένα ταψί με θήκες μάφιν, γεμίστε τις με ¼ φλιτζάνι από τη ζύμη. Ψήστε για 20-25 λεπτά.