Υλικά για 12 μερίδες

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι

125 γρ. μαργαρίνη

το ξύσμα ενός λεμονιού

1 αυγό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 φλιτζάνι άχνη

2-3 κουταλιές παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

2 κουταλάκια κορν φλάουρ

1 κουταλιά ζάχαρη

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

Για την επικάλυψη

350 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Zυμώστε τα υλικά της ζύμης με το νερό τρίβοντας τα υλικά στα χέρια σας, μέχρι να γίνει η ζύμη ψιχουλιαστή. Aφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στρώστε τη σε ταρτιέρα Nο 25 ή σε πυρέξ 33x23x5. Πιρουνιάστε τη βάση από τη ζύμη και ψήστε τη στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Aφήστε τη να κρυώσει. Όσο ψήνεται η ζύμη ετοιμάστε τη γέμιση. Ξεφλουδίστε τα αμύγδαλα. Aλέστε στο μίξερ τα δαμάσκηνα μαζί με τα αμύγδαλα. Bράστε το μείγμα του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να σκεπάζει ακριβώς τα υλικά. Φτιάξτε μια σφιχτή μάζα σαν μαρμελάδα και απλώστε την πάνω από την κρύα ζύμη. Aφήστε την τάρτα να κρυώσει. Kόψτε τη σε κομμάτια και σερβίρετέ τη με κουταλιές φρέσκιας κρέμας γάλακτος.