Όταν είσαι μαμά, ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι κανένα να σου πει ότι συνήθως βάζεις τους άλλους πάνω από τον εαυτό σου και τις ανάγκες του. Όπως ξέρεις ότι αυτή δεν είναι η ιδανική στρατηγική για την υγεία σου. Οι μικρές δόσεις των πραγμάτων που απολαμβάνουμε είναι σημαντικές για τη διατήρηση της καλής διάθεσης και υγείας. Δεν είναι θέμα εγωισμού αλλά επιβίωσης.

  • Για αρχή, κάντε ένα διάλειμμα 10 λεπτών. Μπορεί να είναι για να κάνετε γιόγκα ή για να καθίσετε κάπου ήσυχα και αμίλητα. Μπορεί να είναι αρκετά μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα για να κάνετε διαφορετικά πράγματα που ξέρετε ότι σας δίνουν χαρά.
  • Βρείτε χρόνο για ύπνο. Όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται, στοχεύστε σε 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η απώλεια ύπνου οδηγεί σε εκνευρισμό, ανυπομονησία και έλλειψη συγκέντρωσης. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που κάνουν τον ύπνο τόσο απαραίτητο. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας και κινδυνεύουμε λιγότερο από κρυώματα και άλλες ασθένειες.
  • Βγείτε έξω με τις φίλες σας. Οι φιλίες και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις κάνουν καλό στην υγεία μας. Δώστε σταθερό ραντεβού με τις φίλες σας ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε το χρόνο σας και διασκεδάστε όπως παλιά.
  • Μάθετε να χαλαρώνετε στο σπίτι. Κάντε ένα χαλαρό μπάνιο στο σπίτι με αιθέρια έλαια, πιείτε ένα τσάι, διαβάστε ένα βιβλίο. Δείτε το σπίτι σαν σπα μία φορά στο τόσο και χαλαρώστε.
  • Φάτε τη σοκολάτα που λιγουρεύεστε. Η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας, σας χαρίζει άμεσα ενέργεια και απολαμβάνετε κάτι γλυκό τη στιγμή που το χρειάζεστε.
  • Περάστε ένα βράδυ με το σύντροφό σας. Μπορεί να είναι χορός στο σπίτι, βόλτα με τα πόδια για ένα παγωτό ή σεξ. Όλα αυτά σας χαρίζουν ενέργεια και σας υπενθυμίζουν τη σημασία της σχέσης σας μαζί του.