Υλικά:

300 γραμ. βούτυρο

300 γραμ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

1μιση κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

85 γραμ. κακάο

225 γραμ. αλεύρι

225 ml ξινόκρεμα

300 ml κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές σάλτσα καραμέλας

75 γραμ. τριμμένη σοκολάτα με γεύση καραμέλα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το 1/3 του αλευριού. Όταν ανακατέψετε καλά, ρίξτε τη μισή ξινόκρεμα και μετά ρίξτε εναλλάσσοντας το υπόλοιπο αλεύρι και την ξινόκρεμα. Ρίξτε το μείγμα σε 2 μικρά βουτυρωμένα ταψάκια. Ψήστε για μισή ώρα και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Όταν είναι να σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το σος καραμέλας και βάλτε το μισό μείγμα μεταξύ των δύο κέικ και το υπόλοιπο από πάνω. Προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα και βάλτε στο ψυγείο.