Την ημέρα πριν τον γάμο της, η Μέγκαν Μαρκλ ζήτησε την πολύτιμη βοήθεια της νούμερο ένα αισθητικού του Λονδίνου, Σάρα Τσάπμαν.

Η Τσάπμαν, η οποία συνεργάζεται επίσης με τη Βικτόρια Μπέκαμ, είναι η υπεύθυνη για το φυσικά λαμπερό μακιγιάζ της Μαρκλ στον γάμο της και συνεχίζει να δουλεύει μαζί της ακόμη και σήμερα που είναι Δούκισσα του Σάσσεξ.

Η επιτυχημένη αισθητικός αποκάλυψε ποιο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης θεωρεί το πιο σημαντικό.

«Πριν από 10-15 χρόνια η τάση στον χώρο ομορφιάς ήταν η καταπολέμηση της γήρανσης. Τώρα μας αφορά το πώς θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας», δήλωσε η Τσάπμαν.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι οι πελάτισσές της θέλουν φυσικό αποτέλεσμα στο δέρμα τους, όχι ένα αψεγάδιαστο και ψεύτικο μακιγιάζ. Η μόδα προστάζει επιδερμίδα που δείχνει φρέσκια και λαμπερή, αλλά όχι υπερβολικά καλυμμένη.

Το κλειδί; Μα φυσικά η αντηλιακή κρέμα.

«Το πιο βασικό βήμα είναι η αντηλιακή προστασία. Πρέπει να προστατευτούμε από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά όχι μόνο. Η ακτινοβολία από τις οθόνες, μπροστά από τις οποίες είμαστε συνεχώς, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα, καθιστούν απαραίτητη τη χρήση αντηλιακής κρέμας.»

Ευτυχώς για όλες μας, πλέον η χρήση αντηλιακής κρέμας δεν αποτελεί αγγαρεία.

Παραδοσιακά, οι αντηλιακές κρέμες ήταν κολλώδεις, δεν απλώνονταν καλά στο δέρμα και χαλούσαν το μακιγιάζ.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο αντηλιακές κρέμες που θα μοιάζουν περισσότερο με προϊόν ενυδάτωσης, παρά με κλασικό αντηλιακό. Μάλιστα, όχι μόνο έχουν βελτιωθεί οι φόρμουλες, αλλά και η ποικιλία. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο εξειδικευμένες συνθέσεις που ταιριάζουν σε κάθε τύπο επιδερμίδας, από πολύ ευαίσθητο δέρμα, μέχρι ξηρό ή λιπαρό.