Το εύθραυστο και πολύ απαλό δέρμα του μωρού σας, σας κάνει να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το προστατέψετε από ερεθισμούς και αλλεργίες; Η σωστή ρουτίνα περιποίησης είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να την παραμελείτε.

Σημαντική προϋπόθεση για να φροντίσετε σωστά τις ανάγκες του δέρματος του μωρού σας  είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε να είναι ελεγμένα και χωρίς χημικά πρόσθετα.

Γιατί;

  • Το δέρμα των βρεφών είναι πολύ ευαίσθητο.
  • Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον.
  • Έρχεται αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις. Σκεφτείτε τους ερεθισμούς από τις πάνες ή τα χημικά σαπούνια και σαμπουάν.
  • Τα μωρά είναι επιρρεπή στις αλλεργίες κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

 

Οδηγός καθημερινής περιποίησης

Ξέρατε ότι οι άνθρωποι έχουν καλύτερο δέρμα σαν μωρά παρά σαν ενήλικες; Με τη σωστή φροντίδα από τη βρεφική ηλικία, το δέρμα του παιδιού σας θα συνεχίσει να είναι υγιές και μεγαλώνοντας.

Ορίστε τι πρέπει να ξέρετε για την καθημερινή περιποίηση του δέρματος του μωρού σας:

 

Αλλαγή πάνας

Όπως θα ανακαλύψετε και οι ίδιοι, κρατώντας το δέρμα του μικρού σας στεγνό και καθαρό, θα έχετε ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο μωράκι.

  • Για να το καθαρίσετε χρησιμοποιήστε βρεγμένο βαμβάκι ή πανί. Σκουπίστε τις δερματικές πτυχές για να εξασφαλίσετε ότι έχετε απομακρύνει όλες τις ακαθαρσίες.
  • Αφού έχετε ετοιμάσει την πάνα, κρατήστε τα πόδια του μωρού με το ένα χέρι και ανασηκώστε το ώστε να περάσετε την καθαρή πάνα από κάτω. Οι αυτοκόλλητες ταινίες πρέπει να είναι στο ύψος της μέσης του.
  • Ενώ κρατάτε ακόμη ανασηκωμένο το κάτω μέρος του σώματός του, απλώστε στο δέρμα μια παχιά στρώση από προστατευτική και αδιάβροχη κρέμα αλλαγής πάνας, όπως αυτή της Frezyderm.
  • Ανεβάστε την πάνα.
  • Πιάστε την πάνα μπροστά, ελέγχοντας ότι ανάμεσα σε αυτή και την κοιλίτσα του μικρού σας χωράει ο αντίχειράς σας.

 

Μπάνιο

Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή του μπάνιου: κρατήστε τον χώρο ζεστό, χωρίς ρεύματα, και έχετε κοντά σας καθετί που θα χρειαστείτε. Για τη διευκόλυνσή σας ίσως χρειάζεστε ένα ειδικό μπανάκι ή να χρησιμοποιήσετε μια λεκανίτσα ή ακόμα και την μπανιέρα.

  • Για να λούσετε το μωρό σας, θα πρέπει να το τυλίξετε σε μια πετσέτα και κρατώντας τον αυχένα του με το ένα χέρι να σκύψετε στην μπανιέρα. Με το ελεύθερο χέρι σας ρίξτε νερό στο κεφαλάκι του και λούστε το με ένα  βρεφικό σαμπουάν, με pH συμβατό με το δάκρυ του βρέφους. Έτσι, δε θα ανησυχείτε ότι θα τσούξουν τα μάτια του.
  • Γεμίστε το μπάνιο με νερό περίπου στους 35-38 βαθμούς Κελσίου και ελέγξτε με τον αγκώνα σας μήπως είναι καυτό το νερό. Φροντίστε ώστε το νερό να φτάνει στη μέση του σώματος του μωρού σας. Προσθέστε μερικές σταγόνες βρεφικό αφρόλουτρο, χωρίς χρωστικές και parabens, το οποίο αναλιπαίνει και ενισχύει το δερματάκι του μωρού σας.
  • Βγάλτε την πετσέτα από το μωρό σας και κρατήστε το γερά στον αυχένα και τον ποπό βάζοντάς το απαλά στο νερό, πρώτα με τα πόδια. Καλό είναι να του μιλάτε διαρκώς για να το καθησυχάζετε.
  • Μόλις βγάλετε το μωρό από το μπάνιο, τυλίξτε το με μια βαμβακερή, απαλή πετσέτα και στεγνώστε το με προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μην ερεθίσετε το δέρμα του.

 

Ενυδάτωση

Αφού σκουπίσετε το μικρό σας, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι δε θα ξεραθεί το δέρμα του.

Στο καθαρό και στεγνό δερματάκι του, απλώστε με απαλές κυκλικές κινήσεις το Βρεφικό Γαλάκτωμα Baby Hydra Milk της Frezyderm, μέχρι να απορροφηθεί.

Μάλιστα, είναι ιδανικό για να κάνετε μασάζ στο μωρό σας. Το μασάζ αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να εξερευνήσετε το σώμα του μικρού σας και να του προσφέρετε χαλάρωση. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη του δεσμού σας, βελτιώνει τον ύπνο του, ευνοεί την υγιή πρόσληψη βάρους και συμβάλλει ακόμα και στη γνωστική του ανάπτυξη.