Υλικά:

4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλατοπίπερο

1 κουταλάκι ρίγανη

4 στήθη κοτόπουλο

3 ντομάτες σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδου

1 κουταλιά βασιλικό

4 φέτες μοτσαρέλα

τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το μισό χυμό, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Βάλτε το μείγμα σε μία διάφανη τσάντα τροφίμων μαζί με το κοτόπουλο, κλείστε καλά και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Ψήστε το κοτόπουλο, αφαιρώντας τη μαρινάδα που περισσεύει, στους 165 βαθμούς για 5-7 λεπτά την κάθε πλευρά.
  3. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, τον υπόλοιπο χυμό και αλατοπίπερο. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, καλύψτε κάθε στήθος με 1 φέτα μοτσαρέλα για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνα.