Παρά το γεγονός ότι δε θεωρούμε απαράδεκτο το να ενδίδετε μερικές φορές στις αγαπημένες σας λιχουδιές, έρχεται κάποια στιγμή, μετά από ένα διάστημα γεμάτο ατασθαλίες, που νιώθετε κάπως νωθρή και φουσκωμένη.

Δεν υπάρχει λόγος, ωστόσο, να πανικοβάλλεστε και να νιώθετε τύψεις.

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας μόλις σε 24 ώρες.

  1. Κοιμηθείτε. Ένας καλός νυχτερινός ύπνος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να ξεκουράσετε το σώμα και το μυαλό σας. Ο επαρκής ύπνος έχει συνδεθεί με την απώλεια κιλών, μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης και άγχους και βελτιωμένη συνολική υγεία. Το καλύτερο πράγμα με τον ύπνο είναι ότι δε χρειάζεται να κάνετε κάτι. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει μία δροσερή θερμοκρασία δωματίου και ότι έχετε βάλει το κινητό σας στην αθόρυβη λειτουργία.
  2. Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε. Και προτού κοιμηθείτε. Και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σκεφτείτε απλά ότι όταν κοιμάστε, ο οργανισμός σας μένει χωρίς ενυδάτωση για περίπου 8 ώρες. Τροφοδοτώντας τον οργανισμό σας με νερό μόλις ξυπνάτε, τον ανανεώνετε και τον ενεργοποιείτε.
  3. Τεντωθείτε. Κάντε ένα διάλειμμα κάθε ώρα, έστω για πέντε λεπτά, ώστε να τεντωθείτε και να κινηθείτε. Μπορείτε να βρείτε πολλά προγράμματα stretching στο Διαδίκτυο, τα οποία θα μειώσουν την κούρασή σας, θα επιτρέψουν στο αίμα να κυκλοφορήσει στους μυς σας και θα αυξήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό, καίγοντας θερμίδες.
  4. Πιείτε πράσινο τσάι. Αποφύγετε τον καφέ, μιας και προκαλεί αφυδάτωση, και προτιμήστε μερικά φλιτζάνια πράσινου τσαγιού για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.
  5. Αποφύγετε το αλκοόλ. Για τον οργανισμό σας το αλκοόλ είναι μία τοξίνη, το οποίο σημαίνει ότι όταν το χωνεύετε, το σώμα σας το μεταβολίζει πριν τις άλλες πηγές ενέργειας. Με λίγα λόγια, όσο ο οργανισμός σας επεξεργάζεται το αλκοόλ, οι υπόλοιπες θερμίδες από τις τροφές, θα αποθηκεύονται ως λίπος. Φυσικά, και το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση.