Υλικά:

1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα

χυμό από μισό λεμόνι

μισό κουταλάκι τριμμένη κόκκινη πιπεριά

2 κονσέρβες τόνο

1 ψιλοκομμένο σέλερι

2 ψιλοκομμένες πίκλες αγγουράκι

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλατοπίπερο

8 φέτες ψωμί

2 κουταλιές βούτυρο

1 ντομάτα σε φέτες

8 φέτες τσένταρ

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι και την κόκκινη πιπεριά. Σουρώστε τον τόνο και ρίξτε τον στη σος μαγιονέζας. Προσθέστε το σέλερι, τις πίκλες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε.
  2. Βουτυρώστε τη μία πλευρά από κάθε φέτα ψωμιού. Ρίξτε πάνω της μισό φλιτζάνι από την τονοσαλάτα, 2-3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυρί. Κλείστε με φέτα ψωμιού. Και ψήστε στο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.