Υλικά:

1/3 φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζάνι σόγια σος

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο

140 γραμ. φιλέτο σολομού

αλατοπίπερο

3 σκελίδες σκόρδου

1 λεμόνι σε φέτες

λίγο φρέσκο μαϊντανό

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη σόγια σος, το χυμό λεμονιού και το κόκκινο πιπέρι. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, βάλτε το σολομό και αλατοπιπερώστε. Τηγανίστε για περίπου 6 λεπτά , βγάλτε τα φιλέτα και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.
  2. Ρίξτε σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα του μελιού και τις φέτες λεμονιού μέχρι να μειωθεί η ποσότητα της σος. Ρίξτε μέσα το σολομό. Γαρνίρετε με μαϊντανό και λεμόνι.