Άνοιξη σημαίνει καλός καιρός, ανθισμένα λουλούδια και για κάποιους από εμάς… αλλεργίες.

Στη δική μας οικογένεια οι αλλεργίες δεν μας είχαν απασχολήσει ποτέ. Ώσπου ο μικρός μου γιος μια μέρα ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση άρχισε να έχει δυσκολίες στην αναπνοή. Η διάγνωση του γιατρού; Αλλεργικό άσθμα που προκαλείται από τη γύρη και τη σκόνη. Από εδώ και πέρα, έπρεπε να προσέχουμε κάθε επαφή του παιδιού με αυτά τα δύο στοιχεία.

Προφανώς και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη σκόνη και τη γύρη από το να βρίσκονται παντού στον αέρα. Κάναμε όμως κάποιες αλλαγές που βοήθησαν την κατάσταση. Μία από αυτές είναι να ελέγξουμε την ποσότητα των αλλεργιογόνων που βρίσκεται επάνω στα ρούχα του παιδιού. Πρώτον, πλένοντας τα πολύ καλά ώστε να φύγει κάθε υποψία σκόνης. Και δεύτερον, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο στέγνωμα. Γιατί, όπως ανακάλυψα πρόσφατα, τα ρούχα που απλώνουμε σε εξωτερικούς χώρους επειδή είναι βρεγμένα μπορούν εύκολα να μαζέψουν γύρη και σκόνη επιδεινώνοντας την αλλεργία. Οπότε η αγορά ενός καλού πλυντηρίου και στεγνωτηρίου ήταν μονόδρομος.

Ψάχνοντας για την κατάλληλη συσκευή, βρέθηκα μπροστά στο Πλυντήριο – Στεγνωτήριο της Electrolux. Την προσοχή μου τράβηξε ο συνδυασμός 2 συσκευών σε 1, γλυτώνοντας έτσι πολύτιμο χώρο μέσα στο σπίτι.

Αφού βρήκα αυτό που έψαχνα, αποφάσισα να ψάξω και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του:

  • Με τη λειτουργία TimeManager καθορίζω εγώ πόσο θα διαρκέσει η πλύση και το στέγνωμα, ιδανική λύση όταν το ρούχο έχει λερωθεί αλλά το παιδί θέλει να το φορέσει αύριο στο σχολείο.
  • Με το πρόγραμμα SteamCare μπορείς να φρεσκάρεις τα ρούχα με ατμό, μειώνοντας το τσαλάκωμα οπότε γλυτώνεις χρόνο από το σιδέρωμα. Επιπλέον, έχει και το σύστημα FreshScent που συνδυάζει άρωμα και απαλό ατμό για να φρεσκάρει τα υφάσματα.
  • Διαθέτει πιστοποίηση Woolmark Blue για να πλένουμε και να στεγνώνουμε άφοβα τα μάλλινα. Έτσι τα αγαπημένα μας πουλόβερ διατηρούνται πραγματικά καθαρά, αφράτα και χωρίς φθορές.
  • Με το σύστημα SensiCare ζυγίζονται αυτόματα τα ρούχα και έτσι προσαρμόζεται ο κύκλος πλύσης, έτσι ώστε τα ρούχα να πλένονται ακριβώς για όσο χρόνο είναι απαραίτητο.
  • Με το σύστημα DelicateCare ρυθμίζεται η θερμοκρασία και η κίνηση στο ύφασμα για ακριβέστερη φροντίδα. Έτσι διατηρείται η ποιότητα των ρούχων.

 

Και για να είμαστε σίγουροι ότι το ρούχο είναι καθαρό και σωστά  πλυμένο, το Πλυντήριο – Στεγνωτήριο της Electrolux διαθέτει το σύστημα UltraCare το οποίο προ-αναμειγνύει τα απορρυπαντικά. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε ταχύτερη και λεπτομερέστερη πλύση ενώ κατανέμει ομοιόμορφα και πιο αποτελεσματικά το προ-αναμεμειγμένο μαλακτικό για να φτάνει στην κάθε ίνα του ρούχου, φροντίζοντας και προστατεύοντας την.

Με το σωστό και άμεσο πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων μας, η καθημερινότητα της οικογένειας μας γίνεται ευκολότερη.

Αν θέλετε κι εσείς να ανακαλύψετε το Πλυντήριο – Στεγνωτήριο της Electrolux μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή το site εδώ.