Τα μωρά το κάνουν αυτό συνήθως όταν προσπαθούν να συνηθίσουν τη διαδικασία του ταΐσματος. Η πιο κλασική χρονική στιγμή που το κάνουν είναι όταν φτάνουν τους 4 μήνες. Όταν καταπίνει αέρα μαζί με το μητρικό γάλα, ο αέρας παγιδεύεται μέσα στο υγρό. Όταν λοιπόν βγαίνει, αναγκαστικά αποβάλλεται και υγρό από το στόμα ή τη μύτη του. Ταυτόχρονα, το πεπτικό σύστημα δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένο και οι μυς του οισοφάγου δεν μπορούν ακόμα να συγκρατήσουν τα πάντα.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Σαν πρώτο βήμα, κρατήστε το παιδί σε μία σχετικά όρθια στάση. Κάντε το με ηρεμία σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχουν έντονοι ήχοι και πράγματα που του αποσπούν την προσοχή. Επίσης, είναι σημαντικό να φάει πριν φτάσει σε υπερβολικό σημείο πείνας. Η τρύπα του μπιμπερό δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή γιατί αυτό εκνευρίζει το μωρό και έτσι καταπίνει αέρα. Αν πάλι η τρύπα είναι πολύ μεγάλη, θα πιει απότομα πολύ και θα νιώσει να πνίγεται. Βάλτε το να ρευτεί μετά από κάθε τάισμα και κάντε ακόμα και ενδιάμεσα όταν βλέπετε ότι κάνει παύσεις. Εάν θηλάζετε και βλέπετε ότι το κάνει συνέχεια, ρωτήστε το γιατρό σας γιατί μπορεί να φταίει κάτι που τρώτε.

Τα περισσότερα παιδιά σταματούν να βγάζουν σάλια συνήθως γύρω στους 6 με 7 μήνες ή όταν μπορούν να καθίσουν μόνα τους. Αν παίρνει κανονικά βάρος, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν βλέπετε πράσινο χρώμα, δυσκολία στην αναπνοή ή διατήρηση του βάρους, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό.