Το παγωτό είναι αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών και όχι μόνο. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε και εσείς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα παγωτό με γεύση μερέντα και να ξετρελάνετε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους σας.

Υλικά

3 κ.σ. κακάο

1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο

2 κουτιά (περίπου 800 γρ.) γάλα εβαπορέ

5 κ.σ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας φουντουκιού

Εκτέλεση

Πριν ακόμα ξεκινήσουμε την παρασκευή του παγωτού μας και συγκεκριμένα δύο ώρες πριν, βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη. Αφού παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει σε δυνατή ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο μείγμα προσθέτουμε στη συνέχεια το κακαό και συνεχίζουμε να το χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει καφέ απόχρωση.

Αφράτη υφή

Προσθέτουμε μετά το άλειμμα σοκολάτας – πραλίνας και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα σκεύος. Το καταψύχουμε για δύο ώρες. Μετά το πέρας των δύο ωρών βγάζουμε το μείγμα και το τσιμπάμε με ένα πιρούνι και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές προκειμένου να πετύχουμε την αφράτη υφή.