Γύρω στους 2 μήνες, τα μωρά απολαμβάνουν να κοιτάζουν τα πράγματα. Το παιχνίδι πάνω από την κούνια τους, τον ανεμιστήρα και η κουδουνίστρα που του κουνάτε μπροστά του. Επομένως είναι απόλυτα φυσικό να κοιτάζει τα χέρια του και να βρίσκει το θέμα εντυπωσιακό.

Σε εκείνη τη χρονική περίοδο, η όραση του μωρού βελτιώνεται εντυπωσιακά. Μπορεί να βλέπει τα πράγματα σε μεγαλύτερη απόσταση αλλά και με πιο ευκρινείς λεπτομέρειες, χάριν στον εγκέφαλο που αναπτύσσεται και στους δυνατότερους οφθαλμικούς μυς. Στο δεύτερο με τρίτο μήνα, το μωρό κοιτάζει επίμονα το πρόσωπο της μητέρας του και δεν παίρνει τα μάτια του εκτός αν εκείνη μετακινηθεί. Όλα αυτά είναι κομμάτι της ανάπτυξής του και είναι ένας υπέροχος τρόπος να ψυχαγωγεί τον εαυτό του.

Κοιτάζει επίμονα τα χέρια του και αποκτά οπτικές δεξιότητες μαζί με το συντονισμό του να φέρνει μαζί τα χέρια του. Γύρω στους 3 μήνες, τα μωρά το κάνουν σκόπιμα και σύντομα μετά από αυτό θα προσπαθεί να αρπάζει αντικείμενα. Μετατοπίζει λοιπόν το ενδιαφέρον από το να κοιτά στο να πιάνει.