Καταρχάς, μπορεί ο ύπνος να προκαλέσει ρυτίδες; Ναι μπορεί. Σύμφωνα με δερματολόγους, ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων στο μέτωπο και τα μάγουλα. Δημιουργούνται από την απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας και αυτό οδηγεί εντέλει στη μείωση του όγκου του δέρματος. Αν πιέζουμε επαναλαμβανόμενα το πρόσωπο στο μαξιλάρι ή κάνουμε πολλές εκφράσεις, θα επιταχύνουμε τη φθορά του κολλαγόνου. Πώς θα το αποφύγουμε;

Κοιμηθείτε ανάσκελα. Είναι ο ιδανικός τρόπος να μην ασκείτε πίεση στο πρόσωπο ενώ κοιμάστε. Ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται αποκλειστικά μπρούμυτα, αλλά μπορείτε να εξασκηθείτε.

Αγοράστε ειδικό μαξιλάρι. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα που υποστηρίζουν σωστά το καθαρό δέρμα, βοηθούν στην ενυδάτωση των κυττάρων και προλαμβάνουν την εμφάνιση ρυτίδων. Εναλλακτικά, βολευτείτε με περισσότερα μαξιλάρια κάτω από τα χέρια και τα πόδια για να κοιμάστε στο πλάι ή ανάσκελα.

Αγοράστε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Ο ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ιδανικός για το πρόσωπο και τα μαλλιά σας, καθώς μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν υγιή και λεία, αλλά και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπό σας.

Βάλτε κρέμα νυκτός. Αυτές οι κρέμες είναι βαριές, έξτρα ενυδατικές λοσιόν που μπορείτε να φορέσετε μόνο πριν κοιμηθείτε. Ή δοκιμάστε τη ρετινόλη, που είναι το πιο ισχυρό εργαλείο αντιγήρανσης. Οι δερματολόγοι την συνιστούν αλλά αφού πρώτα συμβουλευτούμε το δερματολόγο μας για την καταλληλότερη για εμάς.

Πείτε ναι στο λάδι καρύδας. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι μία ασφαλής εναλλακτική της παραδοσιακής λοσιόν. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, απλώστε λίγο λάδι σε ποσότητα αρακά.

Κοιμηθείτε καλά. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά η σωστή ποσότητα ύπνου είναι ζωτική για πολλούς λόγους. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο κορυφαίος τρόπος αναζωογόνησης του δέρματος.