H Eurolife ERB, υποστηρίζοντας σταθερά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τις δραστηριότητές του, ήταν χορηγός στον 6ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, με τις συμμετοχές τους να ξεπερνούν φέτος τις 23.000. Η έμπνευση προήλθε από ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. , το οποίο εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Ελληνική Τέχνη – Μία ιστορία με εικόνες».

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τις δημιουργίες των παιδιών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από τις 18:00 έως τις 20:30, με ελεύθερη είσοδο και πολλές δραστηριότητες για όσους παρευρεθούν.

Μία από τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Eurolife ERB, όπως ορίζεται μέσα από το «+πράττουμε», το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, είναι να συμμετέχει ενεργά, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στα αγαθά του πολιτισμού, της τέχνης και της μόρφωσης. Με στόχο να εμπνέει τις νέες γενιές, υποστήριξε και φέτος τον Παιδικό Διαγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά να σκεφτούν δημιουργικά, να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα έργα των νικητών και των διακριθέντων, καθώς και μια επιλογή από τα έργα των 23.000 συμμετοχών. Για πρώτη φορά οι τρεις νικητές από κάθε τάξη, από το Προνήπιο μέχρι την 6η Δημοτικού σχολείων και ειδικών σχολείων, θα κερδίσουν το Cycladic Art Box ®.

Η διάρκειά της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Πιστή στο όραμά της να προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό, η Eurolife ERB συνεργάζεται με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και επενδύει σε δραστηριότητες που έχουν ως στόχο να φέρνουν τις νεότερες γενιές πιο κοντά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.