Υλικά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. γιαούρτι

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

250 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Συνεχίζεται το χτύπημα, ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι και ένα – ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθεί εντελώς. Αδειάζετε κατόπιν το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ, που έχετε βουτυρώσει πριν και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 170ºC για 50′ έως 1 ώρα. Σερβίρετε το κέικ σας με ζάχαρη άχνη.