Από τη στιγμή που το τεστ εγκυμοσύνης βγει θετικό,οι γονείς ξεκινούν να ονειρεύονται και να πλάθουν εικόνες για το μέλλον τους με το παιδί τους. Γέλια, εκδρομές, όλοι μαζεμένοι γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι να κουβεντιάζουν, στιγμές που ο κάθε γονιός εύχεται να ζει ακόμα και όταν το παιδί ενηλικιωθεί. Άλλωστε το όνειρο των περισσότερων γονιών είναι να αναπτύξουν μια σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης και αγάπης με το παιδί τους.

Το να χτίσετε όμως μια ουσιαστική σχέση με το μικρό σας απαιτεί να ξεκινήσετε την προσπάθεια από νωρίς. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε κοντά με το παιδί σας από το να παίζετε μαζί του;

Ειδικά αν έχετε την κατάλληλη βοήθεια θα δείτε ότι το να του αφιερώνετε χρόνο είναι… παιχνιδάκι.

Και αν σας απασχολεί ο τρόπος, ορίστε κάποια βασικά βήματα:

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο

Ποιος είπε ότι ο γονιός δεν μπορεί να διασκεδάσει πραγματικά όταν παίζει με το παιδί του; Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, μην αφήνετε το παιδί να κάνει μόνο του όλο τον θόρυβο στο σπίτι! Με το Πυροσβεστικό Φορτηγό της σειράς LEGO® DUPLO® θα ζήσετε μοναδικές περιπέτειες με το μικρό σας στον ρόλο του πυροσβέστη. Το σετ περιλαμβάνει πυροσβεστικό όχημα με σκάλα, φώτα και σειρήνα, 2 φιγούρες, ένα δέντρο και μια γάτα. Χτίστε μαζί το δέντρο και βοηθήστε το γατάκι να κατέβει. Δείξτε στο παιδί σας τη σημασία του να γιορτάζει τις μικρές επιτυχίες και διασκεδάστε μαζί του.

Να είστε συγκεντρωμένος

Όταν παίζετε με το παιδί σας, αφήστε το κινητό στην άκρη! Συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι και γίνετε ένα με τους ήρωες. Ανακαλύψτε το Αστυνομικό Τμήμα της σειράς LEGO® DUPLO®, λύστε μαζί μυστήρια και ζήστε απίθανες περιπέτειες. Το σετ περιλαμβάνει 3 φιγούρες, ένα αστυνομικό όχημα και ένα αστυνομικό τμήμα, εύκολο να το φτιάξετε. Κρύψτε τη φιγούρα του κρατούμενου και αφήστε το μικρό σας να βρει τα κλεμμένα ντόνατς. Αυτές οι στιγμές διασκέδασης θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. Είναι κρίμα να τις σπαταλήσετε και να μην τις ζήσετε στο 100%. Δείξτε με τον τρόπο σας στο παιδί την αξία του να ζει στο παρόν.

 

 

Αφήστε το παιδί να σας καθοδηγήσει

Βοηθήστε το μικρό σας να χτίσει την αυτοπεποίθηση του, επιτρέποντας του να πάρει πρωτοβουλία. Να είστε δίπλα του, να το ενθαρρύνετε και να το συμβουλεύετε αλλά αφήστε το να πάρει αυτό τα ηνία. Παίζοντας με το Φορτηγό & Ερπυστριοφόρος Εκσκαφέας της σειράς LEGO® DUPLO® το παιδί αναπτύσσει τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες αλλά και τη φαντασία του. Εσείς θα γίνετε οι καλύτεροι βοηθοί του κάνοντας τους ήχους του φορτηγού και του εκσκαφέα! Και που ξέρετε; Μπορεί κάποια στιγμή το μικρό σας να χτίσει το νέο σας σπίτι.

Το παιχνίδι με το παιδί σας δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Πέρα από τη σχέση που αναπτύσσετε με τον πιο πολύτιμο άνθρωπο της ζωής σας, καταφέρνετε να ξεδώσετε και να διασκεδάσετε. Παίξτε φωναχτά λοιπόν και απολαύστε κάθε πολύτιμη στιγμή.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα παιχνίδια της σειράς LEGO® DUPLO® μπορείτε να μπείτε εδώ.