Υλικά

500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα

2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αυγά χτυπημένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

500 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα ή κομματισμένα (150 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. ανθότυρο)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε μέσα το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα αλατίζετε και τα πιέζετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και να βγάζουν τα υγρά τους. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός. Στη συνέχεια προσθέστε τα τυριά και το μείγμα από το σπανάκι, με χούφτες.

Προσοχή: πάρτε χούφτες από το μείγμα με το σπανάκι και πιέστε τις πρώτα καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και βάλτε με προσοχή αλατοπίπερο (καθώς τα χόρτα και το αλάτι έχουν ήδη αλάτι) και μεταφέρετε το σε ταψί στρογγυλό η μακρόστενο με ψηλά τοιχώματα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια.