«Ήταν πολύ απλά μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου»

«Πέρασα καλά, διασκέδασα αλλά έμαθα και πολλά. Να συνεχίσετε έτσι cool !»

«Πληροφορίες που δεν θα τις μάθαινα ποτέ!»

«Ένα Μουσείο ουάου …………»

Με χαμόγελα μικρών και μεγάλων γέμισε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών το Σαββατοκύριακο της μεγάλης γιορτής των Μουσείων στις 18 &19 Μαΐου.

Mε live μουσική hip-hop, afro, reggae και παγωτό, υποδεχθήκαμε τους φίλους του Μουσείου, τους ανθρώπους της γειτονιάς αλλά και επισκέπτες από όλη την Αθήνα για να γιορτάσουμε μαζί το Μουσείο ως κόμβο πολιτισμού.

Περισσότεροι από 500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, είτε να συμμετάσχουν σε κάποια δράση, είτε να περιηγηθούν στην έκθεση για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των Τηλεπικοινωνιών.

Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Μuseum in the Dark»

Το Μουσείο μέσα στο σκοτάδι και σε ατμόσφαιρα μυστηρίου, αποκάλυψε μία φωσφορίζουσα διαδρομή, κατά την οποία τα παιδιά με φακούς εξερεύνησαν αθέατα σημεία με πληροφορίες για τις τηλεπικοινωνίες… Εξερευνώντας την αίθουσα της προ-ηλεκτρικής περιόδου, εμφανίστηκε ψηφιακά μπροστά τους ένα σμήνος περιστεριών-αγγελιοφόρων μηνυμάτων, άκουσαν ήχους παλιών τηλεφώνων, διάβασαν φωσφορίζοντα βιβλία και με τα φωτόσπαθά τους έγιναν οι Jedi της επικοινωνίας.

 

 

Εικαστικό Εργαστήρι «Χρωματίζοντας το παρελθόν»

Ακούγοντας Mozart και μαθαίνοντας για την τέχνη της φωτογραφίας, τα παιδιά διάλεξαν τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το αρχείο του Μουσείου, τις χρωμάτισαν με έντονα χρώματα, κόλλησαν αυτοκόλλητα και έφτιαξαν ένα μίνι φωτογραφικό άλμπουμ που πήραν σπίτι τους ως αναμνηστικό.

Mixed Reality «Mystery Museum…Παιχνίδι Μυστηρίου»

• Πώς μπορούσαμε να στείλουμε SMS τον 2 αιώνα π.X;
• Τι βλέπω αν πλησιάσω με ένα tablet σε τηλέφωνο του 1950;
• Μπορώ να μεταφερθώ σε ένα δορυφορικό σταθμό τώρα;
• Πώς θα γίνω εναερίτης σε έναν πυλώνα 20 μέτρων;

Αυτά και άλλα πολλά γνώρισαν και κυρίως έζησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Mystery Museum”.

Ομαδική ξενάγηση

Πάνω από διακόσιοι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, σε μία διαδραστική ξενάγηση στους χώρους της Μόνιμης έκθεσης (1Ος και 2ος όροφος), γνώρισαν από κοντά την ιστορία και εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τους δορυφόρους. Άκουσαν τη φωνή του Γκράχαμ Μπελ, μπήκαν στον τηλεφωνικό θάλαμο δεκαετίας 30 και είδαν τις φωτογραφίες που έστελναν οι ρεπόρτερ του 1970. Στο τέλος τους περίμενε μια έκπληξη! Ένα από τα πρώτα στούντιο τηλεόρασης δεκαετίας 60 σε πλήρη λειτουργία !

 

 

Stay tuned! το καλοκαίρι ξεκινάει…

Ελάτε καθημερινά στο Μουσείο (9.00-17.00) να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τις τηλεπικοινωνίες και φυσικά να σας ξεναγήσουμε!

Αναμείνατε στο ακουστικό σας… Νέα προγράμματα και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Info

Πρωτέως 25, N.Κηφισιά,
210 6201899,999
www.otegroupmuseum.gr
otegroup-museum@ote.gr
Ακολουθήστε μας στο Instagram @otegroupmuseum